top of page

Kesäkauden viikkotunnit

Ajalla 29.5.-30.6.2023

MAANANTAI

Kehonhuolto

dynaaminen/vahvistava

klo 17.15-17.45

Etänä ja tuvalla

Ulkotunti

klo 18.45-20.00

Parillinen viikko IMATRA

Pariton viikko JOUTSENO

TIIstai

Kasvot&hartiakaari 

virkistävä/kohottava

klo 16.45-17.15

Etänä ja tuvalla

Pilates

klo 17.30-18.30

Etänä ja tuvalla

Laitetunti

avaava/vapauttava

klo 19.00-20.15

tuvalla

KESKIVIIKKO

Laitetunti

vahvistava/avaava

klo 17.30-18.45

tuvalla

Kehonhuolto

palauttava/rauhoittava

klo 19.15-20.15

Etänä ja tuvalla

Kasvot&hartiakaari

palauttava/rentouttava

klo 20.30-21.00

Etänä ja tuvalla

20220524_205158.jpg

Etätunnit ja tallenteet:

Etätunneilla harjoitellaan vanhaan malliin Zoomin kautta. Linkki tunnille tulee varausvahvistuksen yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen. Kesäkaudelle on tulossa tallennepankkiin myös uusia ja vanhoja tallenteita. Jokaista kesäkauden etätuntia ei tallenneta mutta uudet harjoitteet/uudet ohjelmat tulee tallenteiksi. Ulkotunnit tulevat etätuntien sijaan eripituisina tallenteina. Viime kesät on osoittaneet että ulkotuntien toteutus etänä on niin sään armoilla että useimmiten on jotain häikkää äänen tai kuvan kanssa. Joten tänä vuonna toteutan etäulkotunnit tallenteina. Näin myös ulkoharjoitteet on kaikkien saatavilla ja harjoitteet toteutettavissa etänä silloin kun sää sallii. 

Tallennepankissa on tällä hetkellä yhteensä 47 tallennetta, joissa pilatesta, kehonhuoltoa, kasvoja ja hartiakaarta löytyy eri pituisina tunteina sekä välineillä että ilman.

 

Ulkotunti maastossa:

Harjoitellaan kehonhallintaa liikkeessä maastossa. Maanantain ulkotunti klo 18.45 pidetään vuoroviikoin Imatralla ja Joutsenossa erilaisissa maastoissa. Tarkemmat koordinaatit lähetän ilmoittautuneille maanantaisin aamupäivällä. Sään ollessa huono, ollaan sisällä. 29.5. aloitetaan Imatralta ulkotunnilla, seuraava maanantai Joutsenossa jne.

 

Laitetunnit:

Laitetunteja on viikoittain kaksi 75min tuntia joissa maksimi osallistujamäärä on 8. Kesän laitetunneille otetaan reffan, tornin ja wundan lisäksi myös kaaret mukaan ja laajennetaan harjoituspaikkoja tuvan ulkopuolelle nyt kun muissakin tiloissa tarkenee. Näin saadaan kesän tunneille hieman enemmän pelivaraa ja todennäköisemmin kaikki halukkaat mahtuu mukaan. Mahdollisuus on lisätä vielä yksi laitetunti keskiviikon alkuiltaan.

Kesän laitetunneilla tehdään siis neljää liikesarjaa ja lopuksi lyhyt rauhoittuminen ennen kotiin lähtöä. Molemmilla laitetunneilla tehdään sekä vahvistavia että avaavia/venyttäviä harjoitteita. Otetaan taas jotain uutta mukaan repertuaariin.

Ilmalämpöpumpulla tarvittaessa viilennetään tilat niin että helle jää ovien ulkopuolelle.

20220524_205947.jpg

Kertamaksu 5x

Kun haluat harjoitella ryhmätunneilla paikanpäällä

Valitse 5x jos harjoittelet kerran viikossa tai epäsäännöllisesti.

Käytä kerrat 3kk aikana.

Sisältää yhden tallenteen kauden ajalle.

97€

20220519_211441.jpg

Kesän etäkortti

Kun haluat harjoitella vain etätunneilla

5 viikkoa harjoittelua ajalla 29.5.-30.6.2023

Sisältää etätuntien rajattoman käytön kesäkauden aikana sekä tallennepankin käyttöösi 14.8. saakka. 

85€

20220519_210955.jpg

Kesän kausikortti

Helppo ja huoleton

Kaikki käytössäsi koko kesän

Kun haluat harjoitella sekä ryhmätunneilla paikanpäällä että etätunneilla ja tallenteilla.

5 viikkoa harjoittelua ajalla 29.5.-30.6.2023.

Sisältää 2 viikkotuntia paikanpäällä/vk (joista toinen voi olla laitetunti) sekä etätuntien ja tallenteiden rajattoman käytön. Tallennepankki jää käyttöösi 14.8. saakka. 

117€

Miten haluat harjoitella kesän tunneilla?

Ota yhteyttä

Kesäkauden maksu

Voit ilmoittaa haluamasi maksutavan viereisellä lomakkeella. Kirjoita maksutapa (etäkortti, 5x, kesäkausi) lisätietokenttään. Lähetän laskun sähköpostiisi.

 

Myös seuraavat liikuntaedut käy maksuvälineenä: Smartum, ePassi, Edenred, Eazybreak, Virike. 

 

Myös kertakortteihin sisältyy yksi tallenne, joten varmista että sähköpostiosoitteesi tulee oikein. Lähetän maksutiedot ja tallennelinkin sähköpostiisi. Jos ostat etäkortin tai kausikortin, saat useamman tallennelinkin heti kerralla. 

Huomioi että tallenne näkyy vain tälle antamallesi sähköpostiosoitteelle.

 

Kevätkauden viikkotunnit

Kevätkausi ajalla 9.1.-28.5.2023

MAANANTAI

Pilates tai vahvistava kehonhuolto

dynaaminen/vahvistava

klo 16.15-17.15

Etänä ja Joutsenossa

Pilates tai vahvistava kehonhuolto

klo 18.30-19.45

Parillinen viikko IMATRA

Pilates laitekurssi ja

Kasvot&hartiakaari-kurssi

LAPPEENRANTA

katso aikataulu kurssit sivulta

TIIstai

Kasvot&hartiakaari 

virkistävä/kohottava

klo 16.45-17.15

Etänä

Pilates

klo 17.30-18.30

Etänä ja Joutsenossa

Laitevenyttely

avaava/vapauttava

klo 19.00-20.00

Joutsenossa

KESKIVIIKKO

Pilates laitetunti

vahvistava/avaava

klo 18.15-19.15

Joutsenossa

Kasvot&hartiakaari

palauttava/tasapainottava

klo 19.45-20.30

Etänä ja Joutsenossa

Torstai

Pilates laitetunti

vahvistava/avaava

klo 17.45-18.45

Joutsenossa

Kehonhuolto palauttava/rauhoittava

klo 19.15-20.15

Etänä ja Joutsenossa

20211007_103823.jpg

Tuntikuvaukset

Pilates tai vahvistava kehonhuolto: Vaihtuvalla tunnilla painopiste on joko Pilateksessa tai vahvistava kehonhuollossa. Luvassa osalla viikoista enemmän pilateksen vahvistavia harjoitteita ja toisinaan taas enemmän kehonhuollon kireyksiä avaavia harjoitteita.

Pilates: Perinteisellä pilates mattotunnilla hallintaa keskivartaloon ja voimaa ja hallintaa koko kehoon. Tunti on ns. hybridi tunti eli voit osallistua etänä tai Joutsenossa. Harjoittelemme joko ilman välineitä tai käyttäen pienvälineitä kuten pilates palloa, kuminauhaa tai rullaa jne. 

Kehonhuolto: Keho-mieli -tunnilla lempeää liikettä kehoon. Liikkuvuutta ja jäntevyyttä lisäävää harjoittelua samalla keskivartalon tukea ja kehonhallintaa aktivoiden. Lopuksi rauhoitetaan keho ja mieli, lasketaan kierrokset ja laskeudutaan yöunille. Harjoittelemme joko ilman välineitä tai käyttäen pienvälineitä kuten pilates palloa, pientä nystyräpalloa, hihnaa, kuminauhaa jne.

Kasvot&hartiakaari: Kasvojen, kaularangan ja ylävartalon ryhtiin ja lihastasapainoon keskittyvällä tunnilla virkistyt ja palaudut. Riippuen tunnin painotuksesta keskitymme joko kireyksiä avaaviin ja koko kehoa tasapainottaviin ja palauttaviin harjoitteisiin (keskiviikko) tai ilmettä ja ryhtiä kohottaviin ja koko kehoa ja mieltä virkistäviin harjoitteisiin (tiistai). Molemmista tunneista on apua purennan ongelmiin, niska-hartia-seudun ongelmiin, päänsärkyihin, väsyneille silmille, tukkoiseen ja väsyneeseen oloon sekä stressiin. Iltatuntien jälkeen myös unen laatu paranee. 

Pilates laitetunti kiertoharjoitteluna: Laitetunneilla käytämme pilates Reformer ja Wunda Chair laitteita. Reformer laitteissa on lisäksi tornit päädyissä, jossa voi harjoitella samaan aikaan kun toinen tekee harjoitteita Reformerin päällä. Laitteiden jousivastus luo harjoitteluun erilaisia vastuksia, suuntia, joustoa, jäntevyyttä, voimaa ja hallintaa kuin perinteinen mattotunti. Osaltaan laitteet myös helpottavat/auttavat esim keskivartalontuen kytkennässä. Laiteharjoittelu voi joissain tapauksissa olla jopa parempi tapa aloittaa pilates harjoittelu kuin mattotunti varsinkin, jos mattotuntien alkuasennot ja keskivartalon tuen aktivoiminen ovat ongelmallisia. Kiertoharjoittelu tunnilla olisi kuitenkin hyvä jo osata perusteet ja kyetä jo itsenäisempäänkin harjoitteluun. Lisäksi tunneilla käytetään myös pilates kaaria (spinecorrector), jumppapalloja, pilatespalloja, käsipainoja, kuminauhoja ja tasapainolautoja. Laitetunnille pääset mukaan laitestartin kautta tai yksityistunnin kautta! (Jos laitteet ovat sinulle jo tuttuja voi startin jättää väliin.) Nämä tunnit vain Joutsenon tuvalla.

Laitevenyttely: Kehoa lempeästi avaava ja vahvistava tunti pilates laitteita ja muita välineitä apuna käyttäen. Tällä tunnilla ei tehdä rankempia pilates liikkeitä vaan keskitytään kehon kireyksiä avaaviin harjoitteisiin, tuottamaan lempeää liikettä selkärankaan, kiertoihin ja nivelten liikkuvuuteen, tuen aktivoitumiseen, kehonhallintaan ja puolierojen tasapainottamiseen.
Pienryhmätunnilla jokainen saa myös yksilöllistä henkilökohtaista ohjausta. Sopii sekä aloitteleville että konkareille. Tunnin ollessa myöhemmin illalla, tehdään tunnin lopuksi aina rauhoittava osuus jolla lasketaan kierrokset ja laskeudutaan yöunille. Tämä tunti vain Joutsenon tuvalla.

Imatra/Lappeenranta: Vaihtuvalla tunnilla painopiste joko Pilateksessa tai vahvistava kehonhuollossa. Luvassa osalla viikoista enemmän pilateksen vahvistavia harjoitteita ja toisinaan taas enemmän kehonhuollon kireyksiä avaavia harjoitteita. Pilatesta ja kehonhuoltoa pienryhmässä rennon kannustavassa ilmapiirissä omaa kehoasi kuunnellen.

Hybriditunti: Yhdistetyillä etä- ja ryhmätunneilla Joutsenon tupaan mahtuu muutama osallistuja lattialle. Osallistuessasi etänä voit harjoitella kamera päällä tai kamera kiinni. Mahdollisuuksien mukaan voin ohjata sinua myös yksilöllisesti kameran kautta.

bottom of page